طرز تهیه سوپ جو سه سوته
اگر شما هم مثل من یه روزایی رو اونقدر درگیر کارای روزمره خونه میشید که وقت نمیکنید مثل هر روز سفره هفت رنگ پهن کنید باید بهتون بگم که نگران نباشید. امروز دست پُر با یه دستور فوقالعاده ساده و مقوی از دسته آشپزی در مجله اینترنتی اکالا بلاگ اومدم کنارتون باشم! دستور پخت سوپ جو سه سوته. البته این غذا رو اصلا دست کم نگیرید. هم میتونه به عنوان پیشغذا سِرو بشه هم یک وعده غذایی کامل و بهترین غذا برای کسایی که سرما خوردن. مواد اولیه برای تهیه این سوپ خوشمزه را میتونید با کد تخفیف اکالا تهیه بفرمایید.
خُب بریم سراغ مواد اولیه که لازم تهیه کنید برای طرز تهیه سوپ جو در سه سوت.
هویج متوسط | دو عدد |
روغن | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
جو پرک | نصف پیمانه |
جعفری خشک یا جعفری ساطوری شده تازه | یک قاشق غذاخوری |
ذرت آبپز شده | نصف پیمانه |
شیر | یک پیمانه |
آب یا آب مرغ پخته شده | دو پیمانه |
عصاره مرغ | یک قرص |
مراحل طرز تهیه سوپ جو (پَرک)
در این قسمت با طرز تهیه سوپ جو به صورت مرحله به مرحله با آموزش تصویری همراه ما باشید.
مرحله اول : تفت دادن رب با روغن
اولین مرحله روغنمون رو توی قابلمه میریزیم یه کم صبر میکنیم تا داغ شه. لازم به ذکره که شما توی همین مرحله، میتونید توی یک ظرف جداگانه بذارید آب جوش بیاد؛ چون توی مراحل بعدی باید ازش استفاده کنیم. اینجوری تو وقتتون هم صرفهجویی میشه.
بعد از اون یک قاشق پُر رُب گوجه فرنگی توی قابلمه میریزیم و شروع به همزدن میکنیم. رُب رو بهقدری تفت بدید که رنگش باز بشه و حالت خوشرنگی بهخودش بگیره.
مرحله دوم : رنده کردن و تفت دادن هویج
هویج رو با ابعادی که دوست دارید از ریزترین حالت رنده، تا هویج خورد شده، به رب گوجهفرنگی که توی مرحله قبل تفت دادیم، اضافه میکنیم؛ هویج رو با این مواد بهخوبی تفت بدید تا رنگش کاملا روشن بشه. حالا همون دو پیمانه آب جوشی که آماده کردیم رو به موادمون اضافه میکنیم.
مرحله سوم : اضافه کردن آب یا آب مرغ به مواد سوپ جو
اگر هم آب مرغ پخته شده دارید که بهتر، میتونید از اون استفاده کنید. در هر صورت میبینید با کمترین امکانات هم میشه این سوپ رو درست کرد. میتونید با تغییر میزان آب، سوپ رو رقیقتر یا غلیظتر کنید.
مرحله چهارم : اضافه کردن جو پرک
کم کم سوپ ما داره آماده میشه، نوبت اصلیترین ماده این سوپ که همون جوپَرک هست میرسه، نصف پیمانه جوپَرک رو به مواد در حال پختمون اضافه میکنیم. جالب بدونید جوپَرک ظرف مدت دو دقیقه میپزه، اما بقیه زمان (یعنی مثلا ۱۵ دقیقه دیگه) صَرف پختن سایر مواد مثل هویج و گوجه میشه.
مرحله پنجم :اضافه کردن جعفری و عصاره مرغ
نوبت به اضافه کردن مخلفات و طمعدهندهها میرسه. اول جعفری خشکمون رو اضافه میکنیم. حالا یک عدد قرص عصاره مرغ رو، بین انگشتامون پودر و اضافه میکنیم.
نکته: اگر قرص عصاره مرغ در دسترس ندارید، میتونید آخرین مرحله آبلیمو و نمک رو اضافه کنید. حتما آخرین مرحله، چون اگر زودتر اضافه کنید باعث میشه مواد به این سرعت نپزن.
مرحله ششم : افزودن ذرت
بعدش ذرتهای آب پز شدمونو اضافه میکنیم.
(میتونید از کنسرو ذرت یا حتی کنسرو میکس سیزیجات هم استفاده کنید؛ فقط بدیش همون مواد نگهدارنده و مضر هست. بنابراین پیشنهاد میکنم تا جایی که میتونید از مواد اولیه تازه استفاده کنید)
نکته در مورد آبپز کردن ذرت: این فرآیند کاره خیلی سادیهایه، چند تا ذرت سالم رو بعد از اینکه با آب سرد، تمیز شستید؛ توی یک قابلمه آب در حال جوش میندازید و تقریبا ۲۰ دقیقه به آرومی آبپز بشه. (زمان رو بر اساس اندازه ذرتها تنظیم کنید هرچه ابعاد ذرت ها بزرگتر باشه بهطبع زمان بیشتری نیاز داره)
مرحله هفتم : ریختن شیر در سوپ جو
در آخر اگر دوست داشتید میتونید شیر رو اضافه کنید. سر قابلممون رو میذاریم و زمان میدیم بهش تا به آرومی جا بیوفته
خب سوپ خوش رنگ بو و زودپز ما بههمین راحتی آماده شد و میتونید نوش جان کنید. این سوپ رو با شکلهای ظاهری متنوع و حتی مواد تشکیل دهنده متفاوت، میشه درست کرد.